Overdag op werkdagen:   0598 320 254

Jeugdzorg

Je zal maar ergens mee zitten… Wij vinden het belangrijk dat kinderen, jongeren en hun ouders die ergens mee zitten of ergens over willen praten, bij ons terecht kunnen. Daarom zijn wij het project ‘Jeugdzorg’ begonnen in ons medisch centrum. Een huisarts, een praktijkverpleegkundige en een assistente leiden dit project. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer acht van de honderd kinderen problemen hebben op het gebied van geestelijke gezondheid. Ongeveer een even groot aantal ouders ervaart problemen met de opvoeding. Ons team kan ondersteuning bieden door de moeilijkheden waar je tegenaan loopt snel, dichtbij en deskundig in kaart te brengen. We kunnen hulpverleners, die er wellicht al zijn, goed met elkaar laten communiceren.

Kwetsbare kinderen

Soms kom je er samen even niet meer uit met je kind of puber. Je hebt het idee dat je al een poosje vastgelopen bent met je kind. Misschien bemoeien allerlei hulpverleners vanuit school zich met jou of je gezin. Je weet soms zelf niet eens precies waarom. Wij kunnen jullie met vragen en problemen op het gebied van opvoeding en psyche verder op weg helpen en kort begeleiden. Meteen jeugdhulpverlening inschakelen, is soms een grote stap en vaak ook niet nodig. Wel is het prettig dat je je zorgen over je kind kunt delen met iemand die jou en je gezin goed kent. Daarom staan we altijd voor je klaar.

Voor wie is Jeugdzorg bedoeld?

Jeugdzorg MCG Jeugdzorg is bedoeld voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders en/of opvoeders. Als ouder of verzorger kun je een afspraak maken in onze praktijk. Ook is het mogelijk om samen als gezin te komen voor een gezinsgesprek. Soms kan het nuttig zijn dat wij jouw kind ook alleen zien om zijn of haar verhaal te laten doen. Jongeren mogen zelf ook contact met ons opnemen voor een gesprek. Uiteraard is zo’n gesprek vertrouwelijk.

Lees meer in onze folder over Jeugdzorg bij Medisch Centrum Gorecht. Klik op de afbeelding van de folder om deze te downloaden.

Download de folder Neem direct contact op

 

 


Deel deze pagina op Social Media

rugr_logonl_rood_rgb  nogepaNEN-15224_KLSchermafbeelding 2014-05-27 om 14.22.55

© Copyright 2024 - Medisch Centrum Gorecht

Medisch Centrum Gorecht

Gorecht Oost 165-169
9603 AE Hoogezand

Telefoon     0598 320 254
Telefax     0598 325 424
Intercollegiaal     0598 352 504
Spoed overdag     0598 322 786
Spoed avond / nacht     0900-9229